Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

9. 7. 2011 1:08
Co do počtu členů

jsou u nás všechny strany malé. A ani se nesnaží na tom něco měnit. Malý počet členů se dá snáze zmanipulovat a uplatit nějakou výnosnou funkcí. Jen se těším, až nějaká "malá" strana nabere hodně členů a nebudou to přeběhlíci z těch zdiskreditovaných "velkých" stran, ani kandidáti na nějakou státní trafiku.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

8. 7. 2011 14:45
souhlas a nesouhlas

se začátkem souhlasím, ale s koncem ne.

Když nám malé strany neprospívají: co ty velké? Co žijí v symbióze, sice jednou je u vlády ten, pak onen, ale druhá strana je vždy uklidněna trafikami. ve skutečnoti se fakticky projevují jako různé frakce téže strany, co se navenek štěkají a vespod spolupracují (malá parodie na to: http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/140188/Velka-koalice-Ne-je-to-mnohem-horsi.html ).

POkud by se změnil volební systém, že by vyloučil malé srany, ty velké by se cítily neohrožené a byly ještě bezuzdnější.

Dle mého by stačilo velmi razantně omezit kampaň, aby k vítězství ve volbách nestačilo oblepit zemi billboardy, aby došlo na argumenty a klidně i nová strana, ať dostane šanci. Horší, než ty velké, to být nemůže.

Jen nevím, jak to udělat. Omezení rozpočtu na kampaň řeší jen část problému.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

8. 7. 2011 14:23
Veverky, díky

Já jsem Veverky nevolil, ale chtěl bych teď poděkovat všem, kdo je volili. Jejich hlasy nebyly ztraceny. Nebýt veverek, nedozvěděli bychom se tak názorně, jak ve velkém probíhá dojení státních penězovodů, co to znamená, že nějaká akce má "politické krytí, že v Lesy ČR se krade za bílého dne, neviděli bychom tanečky kolem výměny policejního prezidenta, neviděli bychom prezidenta ČR říkat, že byla uzavřena dohoda a za týden bychom neslyšeli, že nebyla uzavřena dohoda atd. atp. Nikdo by na silnice nepostavil  nápisy "Zde stavěla Skanska, musíme to opravit".  

Také vyrovnání s farmářkou Ludmilou Havránkovovou dosáhl teprve Vít Bárta, zatím co jeho předchůdci pouze vyhrožovali a situaci ještě vyostřovali. Až VV ve vládě znamenají, tato vláda organizovaného rozkrádání nemá zcela volné ruce.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

8. 7. 2011 14:21
Autore,

kolik peněz mělo být vytunelováno z MŽP v Drobilově aféře? Kdyby nebylo VeVerek, nikdy bychom se o ní ani nedozvěděli.

0 0
možnosti

jakobin česky

8. 7. 2011 14:23
Re: Autore,

Veverek nebo Michálka? naivo básníš o ničem.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

8. 7. 2011 14:19
Kolik že bude ten nový úřad stát?

Téměř přesně před dvěma lety došlo k příkladu Klausovy party v akci

Poslanci Martin Říman, Oldřich Vojíř (ODS) a Milan Urban (ČSSD) přilepili do nesouvisejícího zákona během druhého čtení v Poslanecké sněmovně změnu, nazývanou přílepek století. Vláda tak o něm vůbec nejednala. Do zákona o spotřební dani přidali vlastní návrh o změně systému vydávání emisních povolenek. Senát ho schválil.

Podle návrhu budou moci elektrárenské firmy včetně státem ovládané skupiny ČEZ v budoucnu dostávat část emisních povolenek zdarma.

Václav Klaus bez zdráhání podepsal tento zákon, jehož součástí je dáreček za 68 miliard korun pro elektrárenský gigant ČEZ. Čekalo se, zda prezident třeba sporný předpis nevetuje, když před měsícem stejně naložil se šrotovným, které je podle jeho slov diskriminačním opatřením ve prospěch jednoho odvětví průmyslu. Nestalo se - a před sídlem společnosti ČEZ v Duhové ulici na Praze 4 se tak mohl sejít početný zástup gratulantů. V jeho řadách byli rozpoznáni mimo jiné:

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

8. 7. 2011 14:19
Re: Kolik že bude ten nový úřad stát?

V jeho řadách byli rozpoznáni mimo jiné:

Lívia Klausová, prezidentova choť, bývalá místopředsedkyně dozorčí rady ČEZ, Václav Klaus ml., prezidentův starší syn, ředitel pražského gymnázia PORG, které platí ČEZ -  Jan Klaus, prezidentův mladší syn, ekonom společnosti ČEZ - Mirek Topolánek, předseda ODS, blízký přítel šéfa ČEZ Martina Romana - Marek Dalík, lobbista, přítel Mirka Topolánka a Martina Romana -  Martin Říman, exministr průmyslu z ODS, spoluautor návrhu na darování emisních povolenek firmě ČEZ - Aleš Řebíček, exministr dopravy a poslanec ODS, hostitel Martina Romana na jachtě v Toskánsku - Milan Urban, místopředseda ČSSD, toskánský mořeplavec a spoluautor návrhu na dáreček pro ČEZ - Vladimír Laštůvka, bývalý předseda zahraničního výboru sněmovny z ČSSD, bývalý člen dozorčí rady ČEZ a agent STB (krycí jméno Vladimír) a mnoho, mnoho dalších

http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/glosar/darecek-pro-cez-seznam-gratulantu_133573.html

0 0
možnosti
KK

Kuba Knoflík

8. 7. 2011 13:20
Výstižné

Naprostý souhlas.

0 0
možnosti
KL

Tipeq

8. 7. 2011 12:09
Přesně tak,

také to považuji za buď vytvoření "pracovních" míst nebo zoufalý pokus o udržení voliče. Je to zbytečnost navíc, neboť zákony, polici, prokuraturu a soudy snad máme a jeden úřad navíc jejich fungování nezmění.

Trocha ironie - zajímavé by bylo, kdyby paní Karolina měla za funkci pouze minimální mzdu a zbytek by si mohla vydělat na procenta z prokázaných úplatků a tunelů. :-P

0 0
možnosti
JN

jenyknovak

8. 7. 2011 12:04
Souhlas

!!!!!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Hezky vlastenecky.